Üzlet

Drágulhat a kenyér

A munkaerőhiány miatt.

2016.08.19 08:51ma.hu
freedigitalphotos.net/adam

A munkaerőhiány miatt emelkedhet a kenyér ára az ősz végétől, de a pékszövetség szerint sok múlik azon, hogy mennyit tud segíteni a kormány - írta pénteken a Népszabadság.

A napilapnak nyilatkozó Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke azt mondta, becslése szerint legalább 2-3 ezer dolgozóra lenne szükség a 23 ezer embert foglalkoztató iparágban, de ha nem emelik a munkások bérét, akkor fokozódni fog az elvándorlás.

A béremelést viszont a sütödék nem tudják kigazdálkodni, ezért emelkedhet a kenyér ára. Az elnök emlékeztetett: néhány év alatt ötször kellett minimálbért emelni és az energiaárak is nőttek.

Septe József szerint sok múlik azon, hogy mennyit tud a kormány segíteni, bár eddig egyetlen javaslatukhoz sem kaptak “érdemi támogatást”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.