K+F+I

Közzétették a kutatás-fejlesztési és innovációs célú GINOP-pályázatok nyerteseit

A támogatói döntést a tárca mindkét GINOP-felhívásból közzétette a pályázati portálján, a lista az NKFI Hivatal honlapján is elérhető.

2016.08.03 06:24MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) finanszírozott a "Stratégiai K+F műhelyek kiválósága" és a "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című felhívás első pályázati fordulójának nyerteseit - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint ezzel újabb kutatás-fejlesztési és innovációs célú pályázatok értékelési folyamata zárult le, és összességében 54,4 milliárd forintot meghaladó keretösszegű támogatással valósulhatnak meg értékteremtő programok.

A támogatói döntést a tárca mindkét GINOP-felhívásból közzétette a pályázati portálján, a lista az NKFI Hivatal honlapján is elérhető.

A "Stratégiai K+F műhelyek kiválósága" című GINOP-felhívás a stratégiai jelentőségű hazai kutatóhelyek K+F kapacitásának erősítését célozza, 2016-ban 65 milliárd forintos keretösszeggel. A döntés keretében 22 pályázati program indulhat, melyek esetében a megítélt támogatás összértéke mintegy 28,7 milliárd forint - írták.

A másik "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című felhívás célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények közötti dinamikus együttműködés ösztönzése, üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények elérése érdekében. A döntéssel 23 pályázati program valósulhat meg, a megítélt támogatás összértéke mintegy 25,7 milliárd forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.