Terror

Újabb videó a francia papot meggyilkoló iszlamistákról

A felvételen az elkövetők a támadást megelőzően hűséget fogadnak az Iszlám Államnak.

2016.07.28 10:27ma.hu

Az Iszlám Állam által közzétett videón az a két fiatal férfi látható, akik kedden késsel felfegyverkezve megtámadtak egy észak-franciaországi kisváros templomot, ahol túszokat ejtettek, egyik foglyukat - egy 84 éves papot - pedig megölték.

A videót az Iszlám Államhoz köthető Amaq hírügynökség hozta nyilvánosságra. A francia rendőrség ugyanakkor még nem erősítette meg a felvétel eredetiségét. A filmen a férfiak arabul beszélnek, és megemlítik többek között az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Baghdadinak a nevét is. Egyikük kezében egy papír is látható, rajta pedig az Iszlám Állam zászlaja.

Közben azonosították a francia ügyészek a normandiai templomi támadás másik elkövetőjét. Eddig csak Adel Kermichéről tudtak, akinek személyazonosságát a templomnál talált egyik holttesten végzett DNS-vizsgálattal is megerősítették. Mint kiderült, a második fiú is nagyon fiatal volt, ő is 19 éves volt, Andel Malik Petitjean.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.