Pénzügy

Boltokban is lehet majd PayPallal fizetni

A PayPal megállapodást kötött a Visával, így kártyás fizetéskor a PayPalos számlájukat is használhatják majd a vevők az üzletekben.

2016.07.22 16:04MTI

A megállapodás alapján a PayPal mobiltelefonos alkalmazásait használók számára lehetővé válik az azonnali készpénzfelvétel is, ha összekötik felhasználói fiókjukat Visa betéti kártyájukkal.

A megállapodás részeként a PayPal többé nem irányítja a vevőket közvetlenül a bankszámlájukhoz, így elősegíti a kártyahasználatot, ezzel a kártyatársaságok tranzakciós díjakban részesülnek.

Cserébe a Visa vállalta, hogy lehetővé teszi a PayPal használatát az érintéses fizetésre használható Visa terminálokon, amennyiben a PayPalnak sikerül erről megegyeznie a kártyákat kibocsátó bankokkal. A bankok ennek fejében látni szeretnék a PayPalon keresztül kezdeményezett Visa tranzakciók adatait, amibe a PayPal beleegyezett.

Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója közölte, szeretnék, ha a vásárlók bárhogyan tudnának fizetni, a Visával kötött megállapodás pedig lehetővé teszi, hogy a PayPal hatékonyabban jelenjen meg az üzletekben.

Az elemzők szerint a tranzakciók Visa hálózatára való áthelyezése, amiért a PayPal díjat fizet a kártyatársaságnak, hatással lesz az online fizetési szolgáltató jövedelmezőségére. A PayPal elismerte, hogy jövőre nőni fognak a tranzakciós kiadásai, azonban a vállalat szerint a megállapodás nyomán újabb bevételi források nyílnak.

Charles King, a Pund-IT vezető elemzője szerint ezzel az Apple Pay és a Google Wallet online fizetési megoldások is komoly versenytársat kaptak.

A PayPal eredménye a második negyedévben 323 millió dollárra, részvényarányosan 27 centre nőtt az egy évvel korábbi 305 millió dollárról, ami részvényenként 25 centet jelentett. A kaliforniai cég bevétele 15 százalékkal, 2,65 milliárd dollárra nőtt, meghaladva az elemzők által várt 2,6 milliárd dollárt. A 18 éve alapított vállalatnak 188 millió aktív felhasználója van, számuk 11 százalékkal nőtt egy év alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.