Török puccskísérlet

Nem tartanak a magyarok a törökországi utazástól

Az utazási irodák szövetsége szerint nincsenek tömeges útlemondások.

2016.07.18 15:25MTI

A charterjáratok rendben közlekednek a török tengerpartra, senki nem akart szabadságát megszakítva hazajönni Törökországból, és tömeges útlemondást sem tapasztalnak az utazási irodáknál - mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke az MTI érdeklődésére hétfőn a hét végi törökországi puccskísérlettel kapcsolatban.

Molnár Judit közölte, az utazási irodáktól kapott tájékoztatás szerint a heti hét charterjárat a szezonkezdet óta rendben közlekedik, összesen alig 20 lemondás érkezett már lefoglalt utakra. Hozzátette: a külügyminisztérium nem változtatott az ország biztonsági besorolásán.

Kitért arra, hogy aki el szeretne állni az utazástól, annak az utazási szerződésben foglalt feltételekkel van erre lehetősége.

Elmondta: az utóbbi néhány évben Törökország a magyar utazóközönség első számú úti céljai közé tartozott, az idén azonban a korábbinál kevesebb chartergép közlekedik, ahogy Egyiptom és Tunézia esetében is. A külföldi úti célok között Horvátország, Bulgária továbbra is kedvelt a magyarok körében, ahogy a görög szigetekre is sokan utaznak - sorolta. A tengeri hajóutak iránti érdeklődés idén emelkedő trendet mutat, ahogy a belföldi üdüléseké is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.