MNB

Visszaállították a Norbi Update és a TR Investment részvények tőzsdei kereskedését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszaállította a Norbi Update Lowcarb és a TR Investment részvények tőzsdei kereskedését, miután a kibocsátók eleget tettek a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

2016.07.15 08:50MTI

Az MNB április 27-étől függesztette fel a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A Norbi Update július 11-én teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és új független könyvvizsgálói jelentéssel ellátva ismételten közzétette 2014. évi éves jelentését - közölte az MNB.

A Norbi Update részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, azonban a társaság június 6-án kérvényezte részvényeinek törlését a tőzsde terméklistájáról. A BÉT vezérigazgatójának határozata alapján a kivezetés napja 2016. október 31., a Norbi részvények utolsó kereskedési napja pedig október 26.

A jegybank a TR Investment részvényeinek értékesítését május 4-én függesztette fel a BÉT-en, és 6 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a társaságot, mert a tőkepiacról szóló törvényben előírt április 30-i határidőig nem rendelkezett az éves jelentés részét képező konszolidált beszámolóval.

A TR Investment közzétette a 2015. pénzügyi évről készített éves jelentését, és teljesítette az időközben keletkezett egyéb közzétételi kötelezettségeit is.

Az MNB közleményében felhívja a befektetők figyelmét, hogy a könyvvizsgáló a TR Investment konszolidált éves beszámolóját ellenvéleménnyel látta el. Eszerint a konszolidált éves beszámoló nem mutat megbízható és valós képet a TR Investment 2015. december 31-én fennálló vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a 2015. pénzügyi évre vonatkozó jövedelmi helyzetéről. A könyvvizsgáló úgy látja, lehet, hogy a TR Investment nem lesz képes a szokásos üzletmenet során realizálni eszközeit és rendezni kötelezettségeit - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

A TR Investment részvények a tőzsde "T", technikai kategóriájába vannak bevezetve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.