Összehasonlítás

Ezért iszunk mi annyit - bőven az EU-s átlag alatt van az alkohol ára

Olcsóbb az alkohol nálunk, mint az EU-ban.

2016.06.29 20:25ma.hu

Élelmiszer, dohány és alkoholárakat hasonlítottak össze az EU-s országokban - még a Brexit előtt. Ne lepődjünk meg, hogy nálunk olcsóbb, mint az EU-átlag, hiszen az alkoholfogyasztás Magyarországon kétszer magasabb, mint a világátlag, de természetesen összhangban van a többi kelet-európai országgal. A WHO alkoholista-tanulmánya szerint ugyanis a magyarok és kelet-európai szomszédjaik szeretnek inni. Sokat inni!

Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle" - nyilatkozta nemrég Zacher Gábor toxikológus a tévében. Szerinte évente 30 ezren halnak meg alkohollal kapcsolatos betegség miatt és 2,5 millióra tehető az úgynevezett nagyivók száma, így szinte minden család érintett.

Zacher Gábor problémának nevezte azt, hogy Magyarországnak nincs alkoholstratégiája, nincs a megelőzést szolgáló mentálhigiénés program. Az alkoholizmus és a gyógyszerfüggőség nagyon mély szociológiai problémákban gyökerezik, amit a megelőzésben is figyelembe kell venni. És még a pia is olcsó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.