Brexit

Varga: nem volt hatással a magyar állampapírokra a Brexit

Kiugróan magas érdeklődés jellemezte a keddi 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót.

2016.06.28 14:40MTI

Nem volt hatással a magyar állampapírokra a Brexit, kiugróan magas érdeklődés jellemezte a keddi 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Varga Mihály hozzátette: a benyújtott ajánlatok összege 117 milliárd forint volt, ami a felajánlott mennyiség háromszorosa, ezért az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a meghirdetett 40 milliárd forintos mennyiségnél 50 százalékkal magasabb, 60 milliárd forintnyi állampapírt értékesített.

Az erős piaci kereslet ráadásul nem járt a hozamok emelkedésével - tette hozzá Varga Mihály. Az elfogadott ajánlatok hozama kismértékben alacsonyabb az egy héttel korábbi aukción kialakult hozamszintnél.

A tárcavezető elmondta, mindebből arra lehet következtetni, hogy a brit népszavazás eredménye nem lesz hatással a magyar államadósság finanszírozására. Az erős magyar pénzügyi stabilitást jelzi, hogy a befektetők jól láthatóan kitartanak Magyarország mellett - szögezte le Varga Mihály.

A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK az előző aukciónál 2 bázisponttal alacsonyabb, 0,83 százalékos aukciós átlaghozammal fogadta el az ajánlatokat. A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 1,13 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, 2015 elején a hozam 1,84 százalékon, 2014 elején 2,90 százalékon, 2013 elején pedig 5,49 százalékon állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.