Gazdasági Versenyhivatal

Nyelvtanfolyamot kínáló weboldal miatt fordulnak a GVH-hoz a fogyasztóvédők

A weboldalakon számos megtévesztő információt közölnek a fogyasztókkal. Ilyen, hogy a tanulók napi 30 perces gyakorlással négy hét múlva szabatosan tudnak majd beszélni bármilyen, általuk választott idegen nyelven.

2016.06.14 16:09MTI

Nyelvtanfolyamot kínáló weboldal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatának gyanúja miatt fordul a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) - közölte az egyesület kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a csaknem 18 ezer forintba kerülő Ling Fluent módszert a Lingfluent.hu, lingfluent.com, modernmodszer.eu, hu.ling-fluent.com oldalakon hirdetik és számos megtévesztő információt is közölnek a fogyasztókkal. Ilyen, hogy a tanulók napi 30 perces gyakorlással négy hét múlva szabatosan tudnak majd beszélni bármilyen, általuk választott idegen nyelven.

A FEOSZ szerint a vállalkozás szinte semmilyen információt nem ad magáról, állandó kapcsolattartásra egy telefon és egy e-mail cím szolgál, postacím és konkrét cégnév, általános szerződési feltételek nincsenek. A megrendelés megerősítéséhez szükség van az internetes átutalásra, hiába kap tehát előzőleg a fogyasztó olyan tájékoztatást, hogy Magyarországon lehetőség van az utánvéttel történő fizetésre, mégis rögtön online fizetési felületre irányítja át a webcím.

Mint írták, az oldal tipikus példája annak, hogy nem szabad felelőtlenül szerződéseket megkötni az interneten és egészséges gyanakvással kell kezelni azokat a webcímeket, amelyek szinte alig árulnak el információt a szolgáltatást kínáló vállalkozásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.