Bux

A Norbi Update kivonul a tőzsdéről

Tőzsdei kivezetésről döntött a Norbi Update Lowcarb Nyrt. keddi közgyűlése, a tőzsde honlapján közzétett jegyzőkönyv szerint a kivezetés tervezett időpontja 2016. október 31.

2016.05.31 15:50MTI

A részvényesek a döntés közzétételétől számított 60 napos jogvesztő határidőn belül - a döntést támogatók kivételével - kérhetik, hogy a társaság a részvényeiket vegye meg. A részvényenkénti ellenérték 440 forint.

A közgyűlésen a részvényesek 88,29 százaléka volt jelen, és nagy többségük támogatta a döntést.

A tőzsdei kivezetéssel a társaság a működési formáját is megváltoztatja, nyilvánosból ismét zártkörű részvénytársasággá alakul.

A közgyűlés elfogadta a társaság 2015. évi beszámolóját, amely szerint a franchise hálózatban saját márkás élelmiszereket árusító Norbi Update 2015-ben 837,6 millió forint árbevételt ért el az előző évi 931,8 millió után. A tavalyi évet 344 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta, míg az előző évben 156 millió forint nyeresége volt, amelyet osztalékfizetésre fordított. A tavalyi veszteséges év után nem fizet osztalékot a cég.

A Norbi Update részvényeit nyilvános értékesítés után, 2014 novemberében vezették be a BÉT standard kategóriájába. A 10 forint névértékű részvények árfolyama a bevezetéskori 990 forintról azóta 252 forintra csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.