K+F+I

A fenntartható energiaellátást szolgáló újító ötletekért hirdettek versenyt startupoknak

A nevezéseket 12 országból június 10-ig várják.

2016.05.31 23:30MTI

A fenntartható energiaellátás és zöldenergia tematikában hirdetett nemzetközi versenyt a KIC InnoEnergy.

A három legjobbnak ítélt startup összesen közel 6 millió forintnyi pénzdíjat, illetve egyenként közel 50 millió forint értékű úgynevezett akcelerátor programban való részvételi lehetőséget nyer. Ennek részeként részben további készpénzhez, részben üzletfejlesztést támogató, nemzetközi mentori szolgáltatáshoz jutnak - tájékoztatta az MTI-t a magyarországi elődöntő lebonyolítója, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft..

A verseny döntőjét 2016. szeptember 20-án tartják Varsóban, a budapesti elődöntőt június 27-én rendezik meg. A hazai eseményen legjobban szereplő két magyar startup automatikusan bejut a fináléba.

A nevezéseket 12 országból - Bulgáriából, Romániából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból, Litvániából, Lettországból, Észtországból, Lengyelországból és Görögországból, június 10-ig várják - olvasható a közleményben.

A versenyt szervező KIC InnoEnergy multinacionális, energiaipari vállalatok, egyetemek és kutatóközpontok közreműködésének köszönhetően létrejött európai szervezet, melynek célja, hogy elősegítse az innovációt a fenntartható energia területén, az ipar, a kutatás-fejlesztés és felsőoktatás együttműködésének serkentésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.