A francia Lactalis átvilágította a Sole-Mizót

Franciáké lehet az OTP teje

Ha világ számos országában tevékenykedő tejmamut esetleg megszerzi a Csányi Sándor OTP-vezér kezében lévő céget, akkor a magyar tejpiac döntő részben francia kézbe kerül.

2008.11.06 11:59Népszabadság Online

A világ 148 országában jelen lévő francia tejipari csoport, a Lactalis átvilágította a Sole-Mizo Zrt.t - értesült a Népszabadság. Az OTP Bankot irányító Csányi Sándor tulajdonában lévő magyar vállalat az üggyel kapcsolatban annyit közölt, hogy a "tájékozódást" kiútkeresésnek tekintik. A lap szerint szerint a két cég közeledését gátolja a gazdasági krízis.

Ha a Lactalis esetleg megvásárolná a jó piaci pozíciókkal és széles termékskálával rendelkező Sole-Mizót, akkor a magyar tejágazat döntő többsége francia tulajdonba kerülne. A sajtpiacot ugyanis a Bongrain kezében lévő Veszprémtej és Pannontej uralja, a joghurtpiacon pedig a Danone van fölényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.