Villámcsapás, jégverés

A keddi vihar után több mint 4 ezer kárbejelentés érkezett

A vihar elsősorban Budapesten, Pest megyében, a Dunántúlon, Bács-Kiskun megyében, Jászberény, Hatvan és Szolnok környékén okozott jelentősebb károkat.

2016.05.27 09:52MTI
MTI/Balogh Zoltán

A kedd délutáni viharos időjárást követően több mint 4 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kár becsült értéke 400 millió forint - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.

A vihar elsősorban Budapesten, Pest megyében, a Dunántúlon, Bács-Kiskun megyében, Jászberény, Hatvan és Szolnok környékén okozott jelentősebb károkat.

A legtöbb bejelentés a vihar, illetve a beázások miatt történt, de gyakoriak voltak a villámcsapások miatt bekövetkezett károk, valamint a jégverés okozta sérülések is.

A biztosítók adatai szerint az év leginkább kárveszélyes időszaka az országban a május elejétől augusztus végéig tartó időszak. 2010 és 2015 között május és augusztus között több mint 885 ezer kárt rendeztek a magyarországi biztosítótársaságok, a kifizetés értéke megközelítette a 67 milliárd forintot - emlékeztetett a Mabisz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.