Közlekedés

Gyorsforgalmi utak tervezését rendelte meg az állam

800 millió-kétmilliárd forint közötti megállapodásokról van szó.

2016.05.27 07:55MTI

Gyors egymásutánban négy szerződést kötött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a gyorsúthálózat egyes részeinek megtervezésére összesen hatmilliárd forint értékben - írja pénteki számában a Világgazdaság.

A napilap szerint egyenként 800 millió-kétmilliárd forint közötti megállapodásokról van szó.

A NIF a lappal közölte, a tervezői díjak összhangban vannak a korábbi hasonló volumenű tervezési feladatok áraival és egységáraival.

A Világgazdaság azt írta: a fő szabály szerint a projektköltség öt százaléka költhető tervezésre. E szerint az M4-es Cegléd-Abony közötti 20,5 kilométeres szakaszának gyorsforgalmi úttá bővítése 700-800 millió forintba kerülhet.

Kétmilliárdos szerződést kötöttek az M30-as Miskolc-Tornyosnémeti közötti 60 kilométeres szakaszának tervezésére, ugyancsak kétmilliárdért tervezik meg a Csorna-Sopron és az országhatár közötti több mint 60 kilométeres gyorsforgalmi utat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.