Brutális leépítés

12 ezer embert bocsát el a Shell

Részben a kőolaj árcsökkenése és egy vállalati felvásárlás miatt a Royal Dutch Shell az eddig tervezettnél több embert bocsát el.

2016.05.25 15:39MTI

A brit-holland Shell szerdán azt közölte, hogy az eddig tervezettnél 2200-nál többet, összesen 12,5 ezer embert bocsát el a cég.

Paul Goodfellow, a Shell alelnöke azt mondta szerdán, hogy a tervezettnél nagyobb létszámleépítés a kőolaj árcsökkenésével, a fokozódó versennyel és a BG olajipari cég felvásárlásával összefüggő létszámoptimalizálással áll összefüggésben.

A Shell mintegy 54 milliárd dollárért szerezte meg a BG Group Plc-t az év elején. A társaság megvásárlásával a Shell domináns pozícióra tett szert a brazil part menti olajmezők kiaknázásában.

A Shell idei első negyedévi profitja éves szinten 89 százalékkal 484 millió dollárra esett.

Azt, hogy hogyan befolyásolja az olajár csökkenése a cég tevékenységét, az is jelzi, hogy a Shell beruházási költsége (Capex) tavaly 28,9 milliárd dollár volt, 8,4 milliárd dollárral alacsonyabb a 2014. évinél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.