NGM-államtitkár

Hitelminősítés: csökkennek a finanszírozási költségek

A Fitch Ratings felminősítésének legfontosabb hatását elsősorban a finanszírozási költségek csökkenésében várja Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára.

2016.05.23 10:18MTI

Az M1 aktuális csatornán hétfőn az államtitkár hangsúlyozta, a befektetők köre megváltozik, ha a háromból minimum két hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriába kerül az ország. Szélesedik a befektetői kör, jobb kondíciókkal lehet az államadósság finanszírozását megvalósítani, ezzel csökkenhetnek a költségek - közölte.

Hozzátette, a felminősítés a forint árfolyamát is erősítette.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő döntésének okai közül az államtitkár kiemelte a folyamatosan csökkenő államadósságot, az alacsony hiánycélt, a kedvező adóbevételeket, illetve külső mutatókat, valamint a bankszektor pozitív helyzetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.