Kölcsön

19,3 milliárd forintnyi kötött segélyhitelt ajánl az Eximbank Indonéziának és Laosznak

A hitel kamatmentes, melynek visszafizetési ideje 18 év 8 év türelmi idővel.

2016.05.22 20:30MTI

Összesen 66, 5 millió dollár (19,3 milliárd forint) értékben ajánlott fel kötött segélyhitelt a kormány megbízásából az Eximbank Laosznak és Indonéziának; a forrást a bank állja, az állam csak a kamattámogatást adja - közölte a pénzintézet szombaton az MTI-vel.

Az Eximbank közleménye szerint a kormány az összeg kevesebb mint felét (30 millió dollárt) a laoszi kormánynak ajánlotta fel élelmiszerlánc-biztonsági rendszer létrehozására. A hitel kamatmentes, melynek visszafizetési ideje 18 év 8 év türelmi idővel.

Indonézia vízkezelési program megvalósítására kaphat 36,5 millió dollárt, az erről szóló szerződést már alá is írták.

A kötött segélyhitelnyújtás olyan nemzetközileg elfogadott exporthitelezési tevékenység, amely során a fejlődő országok kedvezményes hitelben részesülnek, donor országokban lévő vállalatok fővállalkozásában megvalósuló, szociális infrastruktúrafejlesztési programokhoz - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.