Fejlesztés

Bővítette gyártókapacitását az Orosházaglas Kft.

A csaknem kétszáz főt foglalkoztató vállalat a beruházás révén létszámbővítést nem tervez.

2016.05.06 23:30MTI

Négyszázmillió forintból bővítette építőipari gyártókapacitását az Orosházaglas Kft. A Széchenyi 2020 program keretében kapott támogatásból lamináló berendezést és sík temperáló edző kemencét szereztek be - tudatta a társaság pénteken az MTI-vel.

A fejlesztés révén a társaságnak lehetősége nyílik a jelenleginél korszerűbb eljárással és nagyobb méretű, több rétegből összeillesztett és edzett üvegek felhasználására a gyártási eljárás során.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondták, a vállalat komplett gyártókapacitása 2015-ben 263 ezer négyzetméter volt, a tervezett bővülés révén ez 15 százalékkal, 303 ezer négyzetméterre nő. Ezen belül a lamináltüveg-gyártó kapacitás több mint a kétszeresére, 5635-ről 12 ezer négyzetméterre nő.

A síküveg feldolgozással, edzett üveg, és szigetelő üveg gyártással foglalkozó vállalat árbevétele 2014-ben 2,79 milliárd, nyeresége 30 millió forint volt. Az export aránya 37 százalékos, termékeiket főként Németországba, Ausztriába és Szlovákiába szállítják.

A csaknem kétszáz főt foglalkoztató vállalat a beruházás révén létszámbővítést nem tervez - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.