Kétes közlés

Magyarországon szocializmus van

Sőt a gazdaság is hasít - sok más érdekes megállapítással kábítja a világot a Forbes befektetési térképe.

2016.05.02 19:01ma.hu

A Fideszt egyszerűen leszocialistázó cikk szerzője feltörekvő piacok befektetéseire specializálódott közgazdász, a nemzetközi lapnak pedig "alapos" útmutatót készített arról, hogyan érdemes a tőkét megforgatni Magyarországon.

Screenshot

Igen, hazánkban, hiszen Magyarország mindenkit megszégyenítő módon vészelte át a 2008-ban indult válságot, annak ellenére, hogy mindenki temette az országot idehaza és külföldön is - kezdődik az elemzés.

Mint írta, ahelyett, hogy követte volna a számos ország által életbe léptetett menetrendet az Orbán Viktor által vezetett szocialista kormány, inkább figyelmen kívül hagyta a széles körben elfogadott makrogazdasági tanácsokat, és olyan szokatlan, nem piacbarát eszközökhöz nyúlt, amelyek viszont hosszabb távon működőképesebbek voltak.

A teljes elemzés itt megtekinthető >>>

Összefoglalásul a szerző azt írja: a magyar gazdaság sikeresen túljutott a mélypontján, bár a kormánynak van még mit tennie az államadósság csökkentése terén. Ha ez alapján jön ide egy befektető, nem feltétlen hoz megalapozott döntést, de legalább idejön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.