Felosztás

Az ott dolgozók döntő többsége Magyar Telekom részvényekhez jut

Munkavállalói résztulajdonosi programot indít 2016-ban a Magyar Telekom, ennek keretében a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. 7500 munkavállalója járhat jól.

2016.05.02 16:53MTI

A Budapesti Értéktőzsde tájékoztatása szerint az alkalmazottak idén júniusi árfolyamértéken 100 000 forintnyi részvényt kaphatnak 2017-ben, amelyekhez osztalékra való jogosultság is jár. A program a vállalat rendes juttatási csomagján felüli javadalmazási elem.



A részvényjuttatás feltétele, hogy az MT-Hungary szegmens 2016-ra vonatkozó tényleges működési szabad Cash Flow-ja meghaladja az előző évit, ez a mutató a működésből származó készpénztermelést fejezi ki, amelyet leginkább a dolgozók teljesítménye határoz meg.

Idén júliusban a Magyar Telekom legfeljebb 1,6 millió saját részvényt vásárol a szabadpiacon, amelyeket a részvények kezelésére létrehozott munkavállalói résztulajdonosi program szervezetben (MRP szervezet) helyez el, 2017 áprilisában pedig kiosztja a dolgozók között. Ezt követően a részvények minden további korlátozás nélkül állnak a jogosultak rendelkezésére - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.