MNB

Az új lakáshitelek állománya idén is bővülhet

A jegybank szakemberei bemutatták az MNB új, Lakáspiaci jelentés című elemzésének idei első kiadványát.

2016.05.02 12:34MTI

Az új lakáshitelek állománya idén is bővülhet - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója azon a háttérbeszélgetésen, amelyen a jegybank szakemberei bemutatták az MNB új, Lakáspiaci jelentés című elemzésének idei első kiadványát hétfőn Budapesten.

Elmondta: tavaly a lakásárak több mint 10 százalékkal emelkedtek és a lakáspiaci forgalom is bővült. Az élénkülés azonban mind az új és használt lakások piacát, mind az ország különböző megyéit tekintve igen eltérő.

Az MNB ügyvezető igazgatója kiemelte: 2015-ben a lakáscélú hitelezés a jegybank "adósságfék-szabályai" mellett is jelentős mértékben bővült. Elmondta: az új lakáshitelek volumene mintegy 50 százalékkal emelkedett 2015-ben, ezzel együtt a lakáshitelek teljes állománya 4,6 százalékkal csökkent tavaly.



Sem a lakásárak emelkedése, sem pedig az új hitelezés bővülése nem tekinthető túlzott mértékűnek - állapította meg Virág Barnabás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.