Átalakul a szervezet

Távozik a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója

Átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel.

2016.04.29 15:35MTI

Távozik a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Faragó Péter április 30-án válik meg tisztségétől - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Faragó Pétert 2014. augusztusában nevezték ki a Magyar Turizmus Zrt. élére.

A közlemény emlékeztet: Faragó Péter vezetői munkájával meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Turizmus Zrt. megújult struktúrával és marketing eszközrendszerrel tudjon megfelelni a kor kihívásainak.

Nevéhez fűződik számos stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, valamint az európai uniós projekt elnyerése a hazai turisztikai kis- és középvállalatok versenyképességének fokozása és a turisztikai attrakciók hatékonyabb megjelenítése érdekében - tudatták.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bejelentetése szerint átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel. Az ügynökséget Guller Zoltán vezeti, a kormánybiztos Bienerth Gusztáv lesz, az átalakulás jogi-szervezeti része néhány hónap alatt lezárul.

A kormánybiztosság intézményi-infrastrukturális hátterét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) adja. A megszűnő-átalakuló Magyar Turizmus Zrt. dolgozóinak a miniszter közlése szerint felajánlják, hogy az új rendszerben dolgozzanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.