Beruházás

Lerakták a Béres Zrt. új gyártórészlegének alapkövét Szolnokon

A fejlesztés során bővítik a raktárt, új gyártóüzemet építenek, termelőeszközöket szereznek be, amivel 60 új munkahely jön létre.

2016.04.25 13:58MTI
MTI/Bugány János

Lerakták a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártórészlegének alapkövét hétfőn Szolnokon. A 3,2 milliárd forintos beruházás egyedi kormánydöntés alapján, 50 százalékos vissza nem térítendő állami támogatást kap, és 60 új munkahelyet hoz létre - közölte a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az ünnepélyes alapkőletételen.

Béres József elmondta: a fejlesztés során bővítik a raktárt, új gyártóüzemet építenek, termelőeszközöket szereznek be, amivel 60 új munkahely jön létre.

A foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 238-ra emelkedett, ezzel a Béres Gyógyszergyár Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

Kiemelte: a beruházással a foglalkoztatottak száma 2017-re eléri a 270-et.

Béres József kitért arra, hogy mára több mint hetvenféle készítményük van forgalomban, több közülük piacvezető. A vállalat 32 százalékos piaci részesedésével piacvezető a betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán. A Béres Csepp az elsőként hungarikummá nyilvánított egészségvédő gyógyszer - számolt be.

Megjegyezte: a Béres Gyógyszergyár fő piacának továbbra is Magyarországot tekinti, de megteremti a bázist dinamikusan növekvő export-tevékenységéhez is.

Bischof Zsolt, a zrt. szolnoki gyárának igazgatója arról beszélt, hogy a mostani beruházással több mint két évtizedes fennállásának legnagyobb fejlesztését valósítja meg a gyógyszergyár Szolnokon, 1640 négyzetméterrel növeli a gyár területét, 800 négyzetméterrel logisztikai raktárát, új technológiát telepít, fejleszti az infrastruktúrát, a gyártói kapacitás csaknem megduplázódik. A beruházás tervezett befejezése november 30.

Bischof Zsolt bejelentette: a fejlesztés jövőre sem áll meg, a jelenlegi üzem átalakítására 2017-ben kerül sor. Bővítik a minőségellenőrző és mikrobiológiai laboratóriumokat, új csomagológépsort vásárolnak.

A nyilvános cégadatok szerint a zrt. éves nettó árbevétele 2014-ben csaknem 18 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye elérte 975 millió forintot.

MTI/Bugány János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.