Viszlát boltzár!

Milliárdokba kerülhet a vasárnapi újranyitás

A boltok vasárnapi újranyitásához összességében több ezer munkavállaló felvételére és több tízmilliárd forint bérpótlék kifizetésére van szükség.

2016.04.22 08:01MTI

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Világgazdaság pénteki számában úgy fogalmazott: a boltok vasárnapi újranyitásához összességében több ezer munkavállaló felvételére és több tízmilliárd forint bérpótlék kifizetésére van szükség. A lap szerint most vasárnap már újra a boltzár előtti nyitvatartási lesz mindenhol.

A lap pénteki számában megjelent interjúban Vámos György elmondta: nemcsak a bérpótlék növeli a költségeket, hanem az is, hogy a szakemberhiány miatt időközben sok helyen - több nagy kereskedelmi láncnál akár több mint tíz százalékkal is - emelni kellett a fizetéseket, hogy megtartsák a munkaerőt és megőrizzék a versenyképességét.

A Világgazdaság arról is ír, hogy míg a múlt hét utolsó napján csak az üzletek 25-30 százaléka vállalta az újranyitást, addig ezen a vasárnapon már majdnem teljesen visszaáll a boltzár bevezetése előtti rend.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.