Mavir

Egy magyar városnyi energiát spórolunk meg az óraátállítással

A megtakarítás a fel nem használt energiából fakad, amelynek mértéke évente mintegy 120 megawattóra. Ez egyben azt is jelenti, hogy a háztartások ennek eredményeként 4-5 milliárd forintot spórolnak meg.

2016.03.26 20:30MTI

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. szóvivője szerint az óraátállítás energiamegtakarító hatása évente egy 30-40 ezres magyar város energiaszükségletét fedezi.

Berczelly Réka az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta, hogy a szakemberek az óraátállítás előtt és után figyelik az energiafelhasználást, ezek alapján állapítják meg az energiafelhasználási trendeket.

Elmondása szerint a megtakarítás a fel nem használt energiából fakad, amelynek mértéke évente mintegy 120 megawattóra. Ez egyben azt is jelenti, hogy a háztartások ennek eredményeként 4-5 milliárd forintot spórolnak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.