BÉT

Újabb Mol- és OTP-részvényeket vásárolt Csányi Sándor szingapúri érdekeltsége

A Csányi Sándor közvetett tulajdonosi részesedésével működő szingapúri székhelyű Sertorius Global Opportunities Fund Pte. Ltd. a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) OTP- és Mol-részvényeket vásárolt március 7-én a Concorde Értékpapír Zrt. közreműködésével.

2016.03.08 21:59MTI

A BÉT honlapján kedden közzétett Mol-tájékoztatás szerint a Mol igazgatóságának alelnöke, Csányi Sándor közvetett tulajdonosi részesedésével működő Sertorius Global Opportunities Fund Pte. Ltd. 75 000 darab Mol-törzsrészvényt vásárolt, darabonként 15 382,93 forint átlagárfolyamon. Ezáltal a Sertorius Ltd. tulajdona a Mol által kibocsátott részvényből 145 000 darabra nőtt. Csányi Sándor közvetlen Mol-részvénytulajdona változatlanul 9500 darab maradt.

Az OTP a BÉT honlapján kedden arról adott tájékoztatást, hogy a Sertorius Global Opportunities Fund Pte. Ltd. részvényenként 6373 forint átlagáron 325 000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt. Ezáltal a Sertorius Ltd. tulajdonrésze az OTP Bankban 0,26 százalékra nőtt. Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató közvetlenül fennálló részvénytulajdona az OTP-ben eközben változatlan maradt.

A Mol és az OTP hétfőn arról adott tájékoztatást, hogy a Csányi Sándor közvetett tulajdonosi részesedésével működő szingapúri székhelyű Sertorius Global Opportunities Fund Pte. Ltd. március 4-én 70 000 darab Mol-törzsrészvényt és 400 000 darab OTP-törzsrészvényt vásárolt, darabonként 15 138,96 forint, illetve 6284 forint átlagáron. A Sertorius Ltd.-nek a tranzakció előtt sem Mol, sem pedig OTP-részvénye nem volt, a tranzakció révén azonban a cég tulajdonrésze az OTP Bankban nulláról 0,14 százalékra nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.