Turizmus

Rekordszámú vendég jött Budapestre

Budapest turizmusa jelentősen hozzájárult a magyar gazdaság növekedéséhez.

2016.03.08 07:37MTI

Budapest turizmusa évek óta felülmúlja a korábbi évek eredményeit, ez pedig jelentősen hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez is, amely 2015-ben Európa egyik legjobb eredményét hozta - mondta Tarlós István fővárosi főpolgármester hétfőn Budapesten, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórum konferenciáján.

Tarlós István a Vállalkozó nők, női vezetők a turizmusban és az idegenforgalomban Budapesten címmel megrendezett eseményen kiemelte, 2010-15 között másfélszeresével nőtt a külföldiek által a fővárosban eltöltött vendégéjszakák száma, tavaly pedig az évtized legsikeresebb turisztikai szezonja volt a fővárosban, rekordszámú külföldi és belföldi vendég érkezett Budapestre.

A gazdasági ágazatok között kimagaslóan teljesített a vendéglátás és a szálláshely-szolgáltatás, az eredményekhez jelentősen hozzájárult a fesztivál- és fürdőturizmus - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.