Smarts

Tavaly várakozáson felül nőtt az okostelefonok piaca Romániában

A piaci szereplők eredetileg 20 százalékos növekedéssel számoltak 2015-re.

2016.03.08 00:29MTI

Tavaly várakozáson felül, 27 százalékkal nőtt az okostelefonok piaca Romániában, ahol mintegy 3,5 millió ilyen készüléket adtak el - közölte hétfőn a Ziarul Financiar című napilap.

A gazdasági-pénzügyi újság szerint a piaci szereplők eredetileg 20 százalékos növekedéssel számoltak 2015-re. Várakozások szerint az idén a 4 millió darabot is meghaladhatja az értékesítés. Az idén várhatóan ötször több okostelefont fognak eladni Romániában, mint asztali számítógépet.

Az eladások értékét tekintve a mobiltelefonok piacát 90 százalékban az okostelefonok uralják. Az elmúlt hat évben az internetezésre alkalmas és egyéb kommunikációs funkciókkal ellátott telefonok piaca a tízszeresére nőtt.

Romániában összesen 10 millió okostelefont adtak el a piacon való megjelenésük óta, így a mobilt használók mintegy fele rendelkezik ilyen eszközzel. A városokban ez az arány eléri a 80 százalékot, és becslések szerint három év múlva urbánus környezetben majdnem minden mobiltelefon okos lesz.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.