NMHH

420 millió forintra pályázhatnak helyi és körzeti televíziók

Az összeg 60 százalékát rendszeresen jelentkező hírműsorokra, negyedét közéleti magazinműsorokra, 15 százalékát kulturális magazinműsorokra lehet fordítani.

2016.03.05 12:50MTI

Tévéműsorok készítésének támogatásáról szóló 420 millió forintos idei pályázati keret kiírásáról döntött médiatanács helyi és körzeti televízióknak a Magyar Média Mecenatúra program keretében - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szombaton.

A közlemény szerint az összeg 60 százalékát rendszeresen jelentkező hírműsorokra, negyedét közéleti magazinműsorokra, 15 százalékát kulturális magazinműsorokra lehet fordítani.

Közéleti magazinok esetében adásonként 60 ezer forint, a másik két kategóriánál adásonként 40-40 ezer forint lehet legfeljebb a támogatás, úgy, hogy a médiatanács a tervezett összköltségnek maximum a kétharmadát állja.

A pályázat négyfordulós, az első beadási határidő április 7-e, a jelentkezők az idén bevezetett elektronikus pályázati rendszerben nyújthatják be kérelmeiket.

A közlemény felidézte: a médiatanács az elmúlt öt évben majdnem kétmilliárd forintot fordított összesen 431 televíziós tájékoztató műsorsorozat támogatására annak érdekében, hogy a helyi hírekről színvonalas programok révén informálódhassanak a televíziónézők.

Közölték azt is, a testület március 24-éig meghosszabbította a rádiós műsorok támogatására már februárban kiírt idei pályázat első fordulójának beadási határidejét, így a pályázóknak több idő áll rendelkezésre, hogy az új elektronikus felület eredményes használatát elsajátítsák.

Az NMHH közölte azt is, a médiatanács döntött a Balassagyarmat 95,7 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási pályázat felhívásának végleges szövegéről is, amely csütörtöktől olvasható az NMHH honlapján. A korábban nyilvánosságra bocsátott tervezetre nem érkezett észrevétel, így a kiírás szerint a 18 ezer fős vételkörzet kereskedelmi hasznosítására a közzétételtől számított 35. napon lehet majd benyújtani a pályázatokat. A területen jelenleg nem szól rádió.

A médiatanács az Abádszalók 89,2 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatára érkezett ajánlattal kapcsolatban alaki hiányosságok pótlására szólítja fel a pályázó Auris Média Kft.-t. A Vác 94,1 MHz pályázatára benyújtott két ajánlat tartalmi vizsgálata alapján a testület felvilágosítást kér mind a Magyar Múzsa Kft.-től, mind a World Média Kft.-től.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.