A termeléstől az értékesítésig

Lezárult a szakmai egyeztetéssorozat az élelmiszeriparban

A februárban megtartott rendezvényeken áttekintették a lehetséges fejlesztési irányokat az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig.

2016.03.03 16:23MTI

Lezárult az élelmiszeripari szakágazatok és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) egyeztetéssorozata, a februárban megtartott rendezvényeken áttekintették a lehetséges fejlesztési irányokat az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig - tájékoztatta az FM csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a baromfi-, a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, a húsfeldolgozó-ipar, a tejtermékgyártás, valamint a malomipar és pékárugyártás szakmai kérdéseit vették sorra az ágazat szereplői, valamint a minisztérium képviselői és szakértők részvételével.

A közlemény szerint a rendezvénysorozat záróeseményén Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hangsúlyozta: a tavaly elfogadott Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégia feladata az elmúlt évtizedekben nehéz helyzetbe került, alulfinanszírozott, igen kevés fejlesztési forráshoz jutott, és ezért versenyhátrányba került magyar élelmiszer-feldolgozó ipar segítése, erősítése.

A stratégia végrehajtásához rendelkezésre álló 300 milliárd forint hozzájárul az élelmiszeripari technológia fejlődéséhez, így bővülhet a foglalkoztatás, lehetővé válik, hogy az élelmiszeripar minél nagyobb arányban feldolgozza a magyar mezőgazdaság által termelt kiváló alapanyagokat, és versenyképes termékekkel jelenjen meg a hazai és külföldi piacokon - emeli ki az FM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.