Lendületben

Varga Mihály: tovább nőttek a beruházások tavaly

Az év végére megélénkültek a beruházások, elsősorban az oktatásban, egészségügyben, közigazgatásban történtek olyan fejlesztések, amelyek jelentős lendületet adtak a magyar gazdaság növekedésének.

2016.02.29 10:52MTI

A 2014-es kiugróan jó év után tavaly is növekedni tudtak a beruházások - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

A miniszter kiemelte, tavaly az év végére megélénkültek a beruházások, elsősorban az oktatásban, egészségügyben, közigazgatásban történtek olyan fejlesztések, amelyek jelentős lendületet adtak a magyar gazdaság növekedésének.

Hozzátette, az állami beruházások mellett jelentős növekedés volt az energia- és az infokommunikációs beruházásokban a negyedik negyedévben.

Az üzleti beruházások élénkítéséről Varga Mihály elmondta: sokat várnak a lakásépítési, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatásával indult programoktól, amelyek jelentős összeggel segítik az új lakások építését és vásárlását.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, arra számítanak, hogy a következő hónapokban a vállalkozói szférában az infokommunikációhoz, digitalizációhoz kötődő fejlesztések nőni fognak, ahogy az energia-beruházások is.

Emellett a kormányzati várakozások szerint el tud indulni ebben a fél évben az építőipar növekedése, az év második felében már komolyabb bővülést várnak a csok-tól - mondta el Varga Mihály.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.