Pénzügy

Varga Mihály: élen járunk az adósságcsökkentésben

Néhány év alatt el lehet jutni a bruttó hazai termék (GDP)-arányosan nulla százalékos pénzforgalmi hiánytól a nulla százalékos eredményszemléletű költségvetési hiányhoz.

2016.02.27 13:11MTI

Európai összehasonlításban Magyarországon csökkent a legnagyobb arányban az államadósság az elmúlt években - hangsúlyozta Varga Mihály szombaton a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által rendezett konferencián, ahol azt is megerősítette, néhány év alatt elérhető, hogy hiány nélkül működjön a magyar állam.

A Csökkenő államadósság - bővülő gazdaság elnevezésű konferencián a nemzetgazdasági miniszter ismertette, 2010 óta - az uniós államok közül - Magyarországnak sikerült a legnagyobb mértékben, a GDP arányában 8,2 százalékponttal - 75,5 százalékra - csökkentenie az adósságrátát, ahogyan egyedül itt töretlen a csökkenés folyamata is.

Kiemelte: néhány év alatt el lehet jutni a bruttó hazai termék (GDP)-arányosan nulla százalékos pénzforgalmi hiánytól a nulla százalékos eredményszemléletű költségvetési hiányhoz. Mint mondta, ez nem lesz egyszerű feladat, de a magyar gazdaságpolitika elszánt, hogy megtegye a szükséges lépéseket a foglalkoztatás bővítése, a versenyképesség javítása és az iparpolitikai fejlesztések megvalósítása terén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.