Turizmus

Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok

Míg tavaly a top 3 célország Görögország, Törökország és Egyiptom volt, addig az idei előfoglalásokból az látszik, hogy 2016-ban a magyarok Görögország mellett Bulgáriát, Spanyolországot jobban favorizálják, mint Egyiptomot.

2016.02.27 08:37MTI

Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség.

A cég adatai szerint míg tavaly a top 3 célország Görögország (38 százalék), Törökország (17 százalék) és Egyiptom (11 százalék) volt, addig az idei előfoglalásokból az látszik, hogy 2016-ban a magyarok Görögország mellett Bulgáriát, Spanyolországot jobban favorizálják, mint Egyiptomot.

A felmérés az Invia utazásszervezőnél a tavaly május 1. és október 31. közötti időszakra befizetett utak statisztikája alapján, 15 ezer utazó adatainak felhasználásával készült.

Tavaly az egyhetes utazások voltak a legkeresettebbek a magyarok körében. Míg nyolc napra az utazók 71 százaléka fizetett be, addig a kéthetes, vagy annál is hosszabb vakáció lehetőségével mindössze 3 százalékuk élt, és ez idén sem fog változni az eddigi adatok szerint.

A cég adatai szerint tavaly május 1. és október 31. között a befizetett utak 96 százaléka a tengerparti üdülőhelyeket célozta meg. Az utazók 71 százaléka repülővel, 16 százaléka egyénileg jutott el a kiválasztott helyre, és mindössze 13 százalékuk választotta a buszt.

A szállásfoglalások is azt mutatják, hogy tavaly a kényelem fontos szempontnak számított a nyári vakáció megtervezésekor. Az utazók többsége szállodában foglalt helyet, all inclusive ellátással (44 százalék), vagy félpanzióssal (21 százalék). A statisztikák alapján a múlt évben csak az utazók alig negyede választott apartmant és döntött ezzel együtt az önellátás (26 százalék) mellett a vakáció idejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.