Földet a gazdáknak program

Több mint 5500 hektár földet árvereznek el Somogyban

Somogyban több mint 5500 hektár termőföld árverésével folytatódik a Földet a gazdáknak program márciusban.

2016.02.26 13:29MTI

Neszményi Zsolt, a megyei kormánymegbízott kaposvári sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy az 5519 hektár föld 328 ingatlant jelent, a kikiáltási ár összesen mintegy 4 milliárd 575 millió forint, a megyei átlagár 861 ezer forint hektáronként.

Az árveréseket négy részletben szervezik, licitálni március 1-7., 16-17., 21-25. között, továbbá 30-án lehet Kaposváron a Cseri majorban, a Guba Sándor utcában és a Fodor téren - tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a regisztrációra ezúttal reggel nyolc órától az árverések megkezdéséig van lehetőség, napközben már nem.

A kormánymegbízott szólt arról, hogy az ingatlanok 87 százaléka szántó, a földrészletek többsége kis területű, a 328-ból 176 tíz hektár alatti, 128 tíz és 50 hektár között van, s mindössze 24 haladja meg az ötven hektárt.

A legnagyobb értékesítésre kínált földrészlet Somogyjádon található, területe 176 hektár, a kikiáltási ára több mint 146 millió forint - jegyezte meg.

Neszményi Zsolt a tavalyi árverésekről elmondta, hogy 592 ingatlant hirdettek meg, 172-re nem akadt vevő, ezen területeket a mostani árverés első körében adnák el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.