Kgfb

Március 3-ig kell beérkeznie az Astra Biztosítóval szembeni kárigényeknek a román garanciaalaphoz

Az Astra Biztosító magyar, nem kgfb-s károsultjai a román biztosítási garanciaalap (FGA) honlapján elérhető magyar nyelvű nyomtatványokat kitöltve adhatják be kárbejelentésüket, a kérelmeknek legkésőbb március 3-ig be kell érkezniük az FGA-hoz.

2016.02.26 09:45MTI

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján pénteken megjelent közleményben kiemelték: az Astra Biztosítóval szembeni nem kgfb jellegű - például casco, lakás- vagy utasbiztosítási szerződés alapján fennálló - kárigényeket, illetve bármely szerződés esetén az ügyfelek által befizetett, de meg nem szolgált biztosítási díjakat - beleértve a kgfb szerződéseket is - az FGA téríti meg.

Az MNB közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a kárbejelentéseket és a kárrendezést megindító, valamint a kárkifizetési kérelmet magyar nyelven úgy kell benyújtani a román garanciaalaphoz, hogy az március 3-ig meg is érkezzen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.