NGM-államtitkár

A cégek egészségmegőrző tevékenységének gazdasági haszna is van

A futók például egy-egy ügy mellé állva pénzt gyűjtenek civilszervezetek részére.

2016.02.26 03:36MTI

A cégek egészség-megőrző tevékenységének konkrét gazdasági haszna is van: csökkenti a betegnapok számát, a társadalombiztosítási kiadásokat mérsékli, sőt idegenforgalmi bevételeket is generál - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán, a Budapesti Sportiroda (BSI) által rendezett "Fut a cég" eseménysorozat díjátadóján.

A sorozat keretében hat kiemelt futóeseményen vesznek részt a cégek csapatai, a 25 legeredményesebb csapat elismeréseit adták át szerdán Budapesten. Az első helyezettnek járó elismerést a 300 munkavállalót foglalkoztató Tigra Informatika Kft. vehette át.

Cseh Balázs, a Civil Iránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a céges futók sporttevékenységének van egy, az utóbbi években már Magyarországon is egyre inkább elfogadott többlet hozadéka. A futók egy-egy ügy mellé állva pénzt gyűjtenek civilszervezetek részére, a BSI által szervezett futóversenyeken tavaly mintegy 50 millió forint adomány gyűlt össze - ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.