Veszteség

Felmerül az Air Berlin tőzsdei kivezetése

Az Alitalia légitársaságba való részleges integrálás csak egyike a lehetséges megoldásoknak.

2016.02.25 03:30MTI

A Handelsblatt értesülése szerint a részvény tőzsdei kivezetéséről tárgyalnak az Air Berlin fő részvényesei a veszteséges légitársaság átszervezése érdekében.

Az Air Berlin 2015-ben a becslések szerint 300 millió euró veszteséget szenvedett el.

A Handelsblatt úgy értesült, hogy a legnagyobb részvényes, a 29,21 százalékos részesedéssel rendelkező Etihad légitársaság az Air Berlin egyes tevékenységeit a szintén gondokkal küszködő olasz Alitalia légitársasághoz kívánja átszervezni, amelyben szintén tulajdonrésszel rendelkezik.

Más források úgy tudják, hogy a tárgyalások még korai szakaszban tartanak, és a tőzsdei kivezetés, illetve az Alitalia légitársaságba való részleges integrálás csak egyike a lehetséges megoldásoknak.

A Handelsblatt értesülését sem az Air Berlin, sem az Etihad nem kommentálta.

Az Air Berlin részvénye kedden a kora délutáni órákban 18 százalékot meghaladó veszteségen állt 75 eurócentes árfolyamon Frankfurtban, korábban azonban 65 centen is jegyezték a nap folyamán. A részvény legmagasabb árfolyamát 2007 áprilisában érte el 21,50 eurón. Az elmúlt 52 hétben a jegyzés 0,65 és 1,40 euró között mozgott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.