Légi közlekedés

Újraindul a spanyol szellemrepülőtér értékesítése

A bíróság szabálytalanságokra hivatkozva érvénytelenítette az eddigi árverési folyamatot és keddi döntésében 50 millió euróban határozta meg a minimális vételárat.

2016.02.24 05:30MTI

A 2012 óta nem üzemelő légikikötőt többször bocsátották árverésre sikertelenül, legutóbb júliusban, amikor a kínai Tzaneen International vállalat, egyedüli érdeklődőként 10 ezer dollárt ajánlott érte. A repülőtér kikiáltási ára 28 millió euró volt.

A bíróság szerint már az értékesítési folyamat kezdetén formai hibák történtek. Kifogásolta, hogy a felszámolási tervet időközben módosították és a repülőtér területét két részre bontották. A kínai befektető ajánlata a terminált, irányítótornyot és kifutópályát tartalmazó egységre vonatkozott, a környező földterületekre nem.

A bíró tavaly áprilisig visszamenőleg érvénytelenítette az árverési folyamatot, a reptér iránt érdeklődők számára három napot határozott meg, ameddig módosíthatják a korábban benyújtott vételi ajánlataikat.

A Madridtól 235 kilométerre délre található Ciudad Real's Central repülőteret 1,1 milliárd euróból építették meg. Évi 2,5 millió utasra szabták, és Európa egyik leghosszabb kifutópályájával rendelkezik. 2008-ban helyezték üzembe, épp a pénzügyi válság előtti építési boom idején, de soha nem használták ki, szinte nem volt forgalma, üzemeltetője 2012-be csődbe ment.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.