18 ezer köbméter tűzifát vásároltak

Befejeződött a szociális tűzifaprogram Borsodban

Befejeződött a szociális tűzifaprogram a miskolci székhelyű Északerdő Erdőgazdasági Zrt.-nél, amely 193 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzattal kötött szerződést.

2016.02.19 09:52MTI
hirdetés

A települések összesen mintegy 18 ezer köbméter tűzifát vásároltak a cégtől - közölte Zay Adorján, a társaság vezérigazgatója az MTI-vel pénteken.

A vezérigazgató elmondta: a községek, kisvárosok eltérő mennyiségeket igényeltek, volt olyan település, amely csupán kettő, de akadt olyan is, amely több mint 750 köbméter tüzelőt vett át.

Megjegyezte, elsősorban tölgy-, cser- és bükkfát értékesítettek, a program teljesítésében a társaság mind a 14 erdészeti igazgatósága részt vállalt, és bár a januári enyhe, csapadékos időjárás sok helyen nehezítette a termelést és a szállítást, végül minden önkormányzat időben hozzájutott a tüzelőhöz.

Emlékeztetett arra: a Belügyminisztérium által meghirdetett programban az ötezer lélekszám alatti települések vehettek részt, a kormány összesen hárommilliárd forintot fordított a szociális tüzelőanyag támogatásra ezen a télen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.