Gazdaság

Csökkent az euróövezet építőipari termelése decemberben

Az építőipari termelés legnagyobb csökkenését havi összevetésben Szlovéniában regisztrálták tavaly decemberben.

2016.02.17 11:43MTI

Csökkent tavaly decemberben az euróövezet és az Európai Unió építőipari termelése az előző havihoz képest - közölte szerdán az unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Decemberben, az előző havihoz képest, az előzetes adatok szerint szezonális kiigazítással 0,6 százalékkal csökkent az euróövezet 19 tagállamának építőipari termelése. Az Európai Unió 28 tagállamában 0,1 százalék volt a csökkenés.

A tavaly decemberit a 2014 decemberivel összevetve az euróövezetben 0,4 százalékkal csökkent, az Európai Unióban 1,4 százalékkal nőtt az építőipari termelés.

A 2015-ös év átlagában az előző évihez képest az euróövezetben 1,0 százalékkal csökkent, az EU-ban 0,8 százalékkal nőtt az építőipari termelés.

Az építőipari termelés legnagyobb csökkenését havi összevetésben Szlovéniában regisztrálták tavaly decemberben, 12,5 százalékosat. Franciaországban 1,6 százalékos, Hollandiában 0,9 százalékos volt a csökkenés. A legnagyobb havi növekedés Romániában volt tavaly decemberben, 5,8 százalékos, illetve Szlovákiában 4,3 százalékos és Svédországban 2,6 százalékos.

Az előző évihez képest tavaly decemberben Szlovénia építőipari termelése csökkent a legnagyobb mértékben, 9,3 százalékkal. Portugáliában 4,7 százalékos, Franciaországban 3,6 százalékos, Hollandiában 3,1 százalékos volt a csökkenés.

A szlovák építőipar termelése tavaly decemberben az egy évvel korábbihoz képest 24,9 százalékkal nőtt, a svédországi 15,2 százalékkal, a romániai pedig 13,9 százalékkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.