Sajtó

Megszűnik a The Independent nyomtatott kiadása

Márciustól a The Independent és vasárnapi testvérlapja, a The Independent on Sunday már csak digitális formátumban lesz olvasható.

2016.02.12 14:37MTI
independent.co.uk

Megszűnik márciustól a The Independent és vasárnapi testvérlapja, a The Independent on Sunday nyomtatott kiadása. Jevgenyij Lebegyev, a centrista liberális irányzatú brit lapcsoport orosz tulajdonosa pénteken bejelentette azt is, hogy a két lap a jövő hónap végétől online változatban lesz elérhető.

A The Independent a legújabb volt a nagy országos brit lapok közül. Újságírók hozták létre 1986-ban, vagyis csaknem pontosan kétszáz évvel fiatalabb, mint a konzervatív The Times, amely 1785-ben jelent meg először.

A Lebegyev-család 2010-ben vette meg a már akkor is krónikusan veszteséges Independent lapcsoportot, amelyért 1 font jelképes árat fizetett az addigi tulajdonosnak, a dublini székhelyű Independent News & Mediának (INM).

Jevgenyij Lebegyev pénteken azzal indokolta a nyomtatott kiadás megszűnését, hogy "a digitális újságírásé a jövő".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.