GVH

Engedélyezte a Prímagáz eladását a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a PG Investment Befektetési Kft. egyedüli közvetlen irányítást szerezzen a Prímagáz Hungária Ipari és Kereskedelmi Zrt. felett.

2016.02.09 11:12MTI

A döntést azzal indokolta a versenyhivatal, hogy Nagy György cégei, a PG Investment Befektetési Kft., valamint a Prímagáz Ipari és Kereskedelmi Zrt. tevékenységei között nincs olyan kapcsolódás és nincsenek olyan körülmények, amelyek károsan hatnának a piacra.

A joggyakorlat elősegítése érdekében a GVH egyúttal meghatározott olyan szempontokat, amelyek segítséget nyújtanak a piaci szereplők számára abban, hogy egyes, az összefonódó felek közti korlátozásokat a végrehajtási tilalom alóli mentesülés körében, vagy kapcsolódó versenykorlátozásként kell értékelni - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.