12 ezer eset

Százmilliós kártérítés késések miatt a MÁV-nál

Összesen csaknem 110 millió forint kártérítést fizetett ki tavaly közel 12 ezer esetben a MÁV Zrt., javarészt késések miatt.

2016.02.09 07:48MTI

A belföldi átalány kártérítés 7400 esetet és 8,8 millió forintot tett ki, nemzetközi viszonylatban azonban 4450 eset és 100 milliós kártérítés volt. Ennek oka elsősorban a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő szerelvények késése, illetve a forgalom átmeneti szünetelése volt főként rendőrségi intézkedések, hatósági ellenőrzések miatt.

A belföldi esetek és kártérítési összegek száma csökkent, nemzetközi viszonylatban viszont jelentős növekedés volt tavaly. "A jelek szerint a migránsáradat sokba került a vasúttársaságnak" - írja a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.