Közösség

Vásárszövetségbe tömörülnek hajdú-bihari és partiumi települések

A szándéknyilatkozatot a hajdú-bihari önkormányzat mellett tizennégy, köztük négy határon túli település önkormányzati vezetője írta alá.

2016.02.08 06:30MTI

Vásárszövetségbe tömörülnek hajdú-bihari és partiumi települések; az erről szóló szándéknyilatkozatot szombaton Derecskén, az első hajdú-bihari téli vásár megnyitóján írták alá a települések vezetői.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a kezdeményező Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: olyan hajdúsági, bihari és érmelléki települések fognak össze magas minőségű, kézműves termékeik rendszeres bemutatására, amelyek egykor egységes magyar gazdasági övezethez tartoztak a Kárpát-medencében.

A vásárszövetség keretében egyre több helyi gazdának nyílik majd lehetősége, hogy portékáit megismerjék a régióban - tette hozzá.

A szándéknyilatkozatot a hajdú-bihari önkormányzat mellett tizennégy, köztük négy határon túli település önkormányzati vezetője írta alá.

Ellátta kézjegyével a dokumentumot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is, aki fontosnak nevezte és támogatásáról biztosította a hagyományos magyar értékek mentén történő együttműködést.

Szabó Ödön, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) országgyűlési képviselője is a hagyományokon alapuló kapcsolatok bővítésére ösztönözte a térségbeli településeket.

Derecske főterén - a nyolcadik alkalommal megrendezett városi disznótorral egy időben - kínálják kézműves termékeiket szombaton az első hajdú-bihari téli vásárra érkezett árusok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.