Beruházás

Négymilliárdból épül uszoda Máriaremetén

A beruházáshoz 300 millió forinttal járul hozzá a kormány, amely a múlt év végén több száz millió forint értékben döntött a kerület más beruházásainak támogatásáról is.

2016.02.05 03:30MTI

Négymilliárd forintból épít uszodát a II. kerületi önkormányzat a máriaremetei városrészben - jelentette be Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön Budapesten. A beruházáshoz 300 millió forinttal járul hozzá a kormány, amely a múlt év végén több száz millió forint értékben döntött a kerület más beruházásainak támogatásáról is.

A polgármester felidézte, hogy tavaly sportközpontot hoztak létre Pesthidegkúton, ahol a közeljövőben TAO-források bevonásával úszó- és vízilabda-rendezvények lebonyolítására alkalmas uszodát építenek. A 17 ezer kerületit és az agglomerációt kiszolgáló létesítmény - amelyet az önkormányzat üzemeltet majd - 2017 végére vagy 2018 elejére készülhet el. Az építkezéshez 2 milliárd forint TAO-forrás összegyűlt és további 800-900 milliót szeretnének bevonni, míg a kerület önrésze mintegy 1,3 milliárd forint.

Láng Zsolt arról is beszámolt, hogy a kormány komoly összegekkel támogat kerületi fejlesztéseket, amelyek az ott élők mindennapjait szolgálják és új értékeket hoznak létre. Példaként hozta fel, hogy a Szent Ferenc kórház területén két háziorvosi rendelőt hoznak létre, Gül baba türbéjének és környezetének megújulására pedig a jó ügyek melletti együttműködés kiváló példájaként hivatkozott.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület országgyűlési képviselője a hazai gazdaság jó teljesítményével indokolta, hogy számos beruházás többlettámogatásáról döntött év végén a kormány, ezek több száz települést érintenek.

Az egyik legfontosabb II. kerületi fejlesztésként beszélt a Szent Ferenc kórház új szárnyának megépítéséről, amely 200 millió forint pluszforráshoz jut és jelentősen javítja a városrész egészségügyi ellátásának színvonalát. Kiemelte a Klebelsberg-kastély felújítását is, amelyre az eredeti 700 millió forint mellett további 450 milliót biztosít az állam, a tavaly indult beruházás várhatóan idén befejeződik.

A tárcavezető kitért a Molnár János-barlang 169 millió forinttal támogatott fejlesztésére is, amelynek során a turisztikai szempontokat és a lakók érdekeit is szem előtt kívánják tartani.

Varga Mihály felidézte a folyamatban lévő beruházásokat is. Közölte, a Millenáris Széllkapu projekt tereprendezése és a kármentesítés még tart, s 2017-ig megvalósulhat a mélygarázs és a felette lévő közpark. Hozzátette: bízik abban, hogy a Széll Kálmán tér felújítása is határidőre befejeződik.

Gül baba türbéje és a környező parkok, utcák 2,5 milliárd forintból újulnak meg és számos más intézményi rekonstrukciót, energetikai fejlesztést is támogatott a kormány a városrészben.

Varga Mihály kiemelte azt is, hogy a II. kerület 2008 óta költségvetési hiány nélkül működik és ez a példás gazdálkodás teremti meg az alapot a jövőbeni fejlesztésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.