Itt az új adatbázis

Megbízható szerelőt keres? - Már könnyű dolga van

Elindult a Nemzeti Közlekedési Hatóság térképes járműfenntartó-lekérdező alkalmazása, amellyel a hivatalos engedéllyel rendelkező, megbízható járműjavítók elérhetőségeit lehet keresni egy csaknem 13 ezer adattal rendelkező adatbázisban.

2016.02.01 17:32MTI

A közlekedési hatóság hétfői tájékoztatása szerint az alkalmazás segítségével bárki könnyen megtalálhatja a hivatalos engedéllyel rendelkező cégeket, és elkerülheti a megbízhatatlan szolgáltatókat.

Magyarországon jelenleg körülbelül 13 ezer bejelentett járműjavító működik, a nem legálisan tevékenykedők számát viszont nehéz megbecsülni.

A szervizek tevékenységét minden esetben be kell jelenteni a közlekedési hatóságnál, amely megvizsgálja, hogy megfelelnek-e minden előírásnak.

Így az NKH nyilvántartásában szereplő járműjavítóknál megvannak azok a személyi és tárgyi feltételek, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy a gépjárművek teljes körű, szakszerű javítását elvégezzék.

Az NKH közleményében hangsúlyozta: egy hiányos szerviztevékenységen, hamis alkatrész-beszerelésen akár életek is múlhatnak, ezért fontos, hogy az autósok engedélyezett, megbízható és garanciát vállaló szervizekbe vigyék a gépjárműveket.

Az alkalmazás a járműtulajdonosok mellett előnyt jelenthet a járműfenntartóknak is, ugyanis bárki rá tud keresni a hatóság nyilvántartásában szereplő vállalkozásokra.

A folyamatosan frissített adatbázisban többféle adatra is lehet keresni. A vállalkozások a változásokat a hatóság honlapján jelezhetik - áll a közleményben.

Az alkalmazást ide kattintva érheti el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.