Három mén és hat kanca indult útnak

Megkezdődött a magyar tenyész- és versenylovak szállítása Kínába

Elindult Kínába az a kilenc ló - három mén és hat kanca - pénteken Frankfurton keresztül Kínába, amelyek az első Magyarországról szállított tenyész- és versenylovak lesznek a távolkeleti országban.

2016.01.29 20:31MTI
MTI/Mohai Balázs

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteki közleménye szerint további kínai lóvávásárlásra is számítani lehet, főként, ha az első szállítás tapasztalatai alapján a kínai hatóságok könnyítenek a szállítási feltéteken.

A szállítást megelőző 30 napot a lovak karanténban töltötték, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Üllő, Dóra-majori telepén. Megérkezésük után Kínában is szigorú karanténban tölt majd egy hónapot a kilenc állat - áll a közleményben.

MTI/Mohai Balázs

Az FM korábbi közleménye szerint a kínai hatóságok először 2015 januárjában látogattak Magyarországra az élőállat-export létrejötte érdekében, tavaly novemberben pedig már a lóexporttal kapcsolatos ellenőrzések elvégzésére egy kínai hatósági állatorvos érkezett az országba. A szakember másfél hónapos magyarországi tartózkodása alatt részt vett a lovak és a karantén helyszínének kiválasztásában, az állatorvosi vizsgálatokon és a laboreredmények kiértékelésében is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.