2015-ben

Nyolc éve nem látott növekedést produkált a spanyol gazdaság

A spanyol nemzeti bank e héten publikált tájékoztatója szerint mindez elsősorban a lakossági fogyasztás élénkülésének köszönhető.

2016.01.29 10:54MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A spanyol gazdaság 3,2 százalékkal bővült 2015-ben, ezzel nyolc éve nem látott növekedést produkált az előzetes adatok szerint - közölte a spanyol statisztikai hivatal pénteken Madridban.

A gazdasági növekedés üteme megegyezik a spanyol jegybank által várt mértékkel, és 0,1 százalékkal marad el a kormány által jelzett 3,3 százaléktól.

A tavalyi utolsó negyedévében a növekedés mértéke 0,8 százalék volt, ugyanannyi, mint a harmadik negyedévben.

Az elmúlt évben a legnagyobb arányú, 1 százalékos bővülés április-júniusban volt az első negyedév 0,9 százalékos eredménye után.

A gazdasági válság óta Spanyolországban sorban ez már a tizedik negyedév, amely növekedést mutat.

A spanyol nemzeti bank e héten publikált tájékoztatója szerint mindez elsősorban a lakossági fogyasztás élénkülésének köszönhető.

Hivatalosan február végén publikálják a növekedési adatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.