KSH

Csökkentek a termelői árak 2015 decemberében

A belföldi értékesítésben a beruházási javakat gyártó ágazatokban 1,9, a fogyasztási cikkeket gyártókban 0,7 százalékkal nőttek az árak.

2016.01.29 10:17MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Tavaly decemberben 1,3 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak az egy évvel korábbiakhoz képest, a belföldi értékesítési árak 2,8, míg az exportértékesítési árak 0,5 százalékkal mérséklődtek - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2015 egészét tekintve a belföldi értékesítés árai átlagosan 3,1 százalékkal alacsonyabbak, az exportértékesítésé 0,3 százalékkal magasabbak voltak, összességében az ipari termelői árak 0,9 százalékkal csökkentek a 2014. évihez hasonlítva.

A feldolgozóipar termelői árai decemberben 1,0 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint 2014 végén, a belföldi árak 2,3, az exportárak 0,5 százalékkal csökkentek.

A belföldi értékesítésben a beruházási javakat gyártó ágazatokban 1,9, a fogyasztási cikkeket gyártókban 0,7 százalékkal nőttek az árak.

Tavaly, az előző évhez képest, a beruházási javakat gyártó ágazatokban 1,3 százalékkal emelkedtek, míg a fogyasztási cikkeket gyártókban nem változtak a termelői árak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.