Devizapiac

Volt egy kis forinterősödés

A jen nagyot gyengült a főbb devizákkal szemben, ami a forinttal szemben másfél százalékos árfolyamveszteségben mutatkozott meg.

2016.01.29 08:23MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a dollár kivételével a nemzetközi deviza kereskedelemben.

Az eurót péntek reggel hét órakor 313,27 forinton jegyezték a csütörtök esti 313,98 forint után.

A dollár jegyzése 287,13 forintra emelkedett 286,65 forintról, a svájci franké pedig 282,42 forintra csökkent 282,88 forintról.

A jen nagyot gyengült a főbb devizákkal szemben, ami a forinttal szemben másfél százalékos árfolyamveszteségben mutatkozott meg. Pénteken reggel a jent 2,3788 forinton jegyezték a csütörtök esti 2,4157 forint után.

A japán jegybank, inflációgerjesztő szándékkal, negatív betéti kamattal lepte meg a piacokat. A jen a dollárral szemben két százalékkal gyengült.

Az euró árfolyama 1,0906 dollárra csökkent a csütörtök esti 1,0953 dollárról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.